Loading...
Pastiamo Pastiamo
bg
  Български   English   Русский   Italiano
€ лв. $
Вход Регистрация
  • Вход | Регистрация
  • Начало
  • Pastiamo Box
  • Пастиамо академия
  • Сосове
  • Паста
  • За Дистрибутори
  • рецепти за паста и сосове

Български
English
Русский
Italiano

€ лв. $
Пастиамо академия

Лео Бианки

Лео Бианки е начело на нашата “Pastiamo Академия“. Неговото призвание е добрата храна – той има дългогодишен опит в приготвянето на вкусни ястия, собственик е на няколко ресторанта и е имал собствено кулинарно шоу. Той стои и зад рецептите, които правят Pastiamo толкова вкусни. А в „Pastiamo Академия“ ще можеш да се доближиш до неговото майсторство с нашите тайни и трикове за перфектна паста.
пастиамо

СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ

01 Pastiamo

Вари пастата с достатъчно вода

Използвай достатъчно студена и свежа вода. Така, когато пастата започне да се вари, ще има достатъчно място, за да се движи свободно. Спазвай правилото за поне три литра вода за всеки 250 грама паста.
Стъпка 1
02 Pastiamo

Разбърквай от самото начало

Използвай достатъчно студена и свежа вода. Така, когато пастата започне да се вари, ще има достатъчно място, за да се движи свободно. Спазвай правилото за поне три литра вода за всеки 250 грама паста. Разбъркай пастата още в момента, в който я сложиш във водата. Това ще попречи на пастата да слепне. Продължавай да разбъркваш отвреме-навреме, докато пастата се вари.
Стъпка 2
03 Pastiamo

Запази малко от водата на пастата.

Преди да отцедиш пастата, запази малко от водата, в която е била приготвена. Може да я използваш за добавка към твоя сос, когато е нужно.
Стъпка 3
04 Pastiamo

Добави пастата към соса

Стъпка 4
05 Pastiamo

Не слагай мазнина

Не слагай зехтин или олио във водата, докато вариш пастата или върху готовата паста. Това ще попречи на соса да полепне добре върху пастата.
Стъпка 5
 

рецепти за паста и сосове

Фузили със сос Pomodoro

Фузили със сос Pomodoro

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет фузили и варете поне 9 минути. В тиган добавете зехтин, скили...
Преглед
Пенне със сос Arrabbiata и скаморца

Пенне със сос Arrabbiata и скаморца

Пенне със сос Arrabbiata и скаморца - За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет пенне и варете поне 9 м...
Преглед
Спагети със сос Siciliana и риба тон

Спагети със сос Siciliana и риба тон

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет спагети и варете поне 9 минути. В тиган сложете зехтин и наря...
Преглед
Спагети Болонезе Със сос Basilico

Спагети Болонезе Със сос Basilico

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет спагети и варете поне 9 минути. Нарежете на ситно една глава...
Преглед
Фузили със сос al Prezzemolo и риба тон

Фузили със сос al Prezzemolo и риба тон

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет фузили и варете поне 9 минути. Нарежете на ситно половин малк...
Преглед
Пенне със сос Funghi и сушени домати

Пенне със сос Funghi и сушени домати

Пенне със сос Funghi и сушени домати - За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет пенне и варете поне 9...
Преглед
Фузили със сос Funghi

Фузили със сос Funghi

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет фузили и варете поне 9 минути. В тиган добавете зехтин, наряз...
Преглед
Фузили със сос Rustica

Фузили със сос Rustica

За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет фузили и варете поне 9 минути. В тиган добавете зехтин, наряз...
Преглед

История на пастата

Ястие

Ястие

Най-често пастата се сервира със сос. Обикновено сосът и вида паста се комбинират според консистенцията и начина на ядене.
Преглед
Производство

Производство

В началото на 17-ти век в Неапол имало примитивни машини за производство на паста, по-късно се появяват машини за месене и преси, които правят производството на...
Преглед
Произход

Произход

Кулинарните историци откриват различни предшественици на пастата в човешката история, датиращи отпреди стотици години. Има и легенда, която твърди, че Марко Пол...
Преглед

Паста култура

Видове паста

Видове паста

Пастата може да бъде прясна или сушена. Прясната паста се прави с яйца и се приготвя по-бързо от сушената, но има по-кратка трайност и е по-трудна за съхранение...
Преглед
Сосове

Сосове

В различните части на Италия предпочита различни сосове. В Северна Италия използват по-малко домати, чесън и подправки. В Болоня е разпространен така известният...
Преглед
Kласическа паста

Kласическа паста

Класическата паста се прави предимно от пшеничено брашно или семолина, като твърда пшеница се използва предимно в Южна Италия, а мека в Северна. Пастата е богат...
Преглед
Pastiamo
Основни страници
  • Начало
  • Всички продукти
  • Пастиамо академия
  • Рецепти
  • За Дистрибутори
Категории и Продукти
  • Pastiamo Box
  • Сосове
  • Паста
  • Най-поръчвани
Доставка и плащане
  • Условия за ползване
  • Доставка и връщане
  • Начин на плащане
    - Наложен платеж
    - Epay
    -   Банков превод
© 2025, Powered by Pastiamo &Navtech & Webixty
Този сайт използва "бисквитки", за да подобри вашето потребителско изживяване.
Настройки за бисквитки

Моля, изберете видовете бисквитки, които искате да приемете :