Пенне със сос Funghi и сушени домати
НУЖНИ ПРОДУКТИ
ЗА 2 ПОРЦИИ
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
15 МИНУТИ
- половин пакет пенне
- сос Pastiamo Funghi
- 50 гр. сушени домати
- 20 гр. масло
- пармезан
- 2-3 скилидки чесън
- зехтин
- сол
- черен пипер
СТЪПКИ НА ПРИГОТВЯНЕ
За 2 порции сложете 2 литра вода и 1 супена лъжица сол. Когато водата заври изсипете половин пакет пенне и варете поне 9 минути.
Запържете до златисто нарязани на ситно две скилидки чесън в две супени лъжици зехтин.
Изсипете съдържанието на един буркан сос Pastiamo Funghi, заедно с черен пипер на вкус.
Към получената смес добавете 50 г нарязани сушени домати.
След като соса започне да къкри, добавете вече отцеденото пенне Pastiamo и запържете леко заедно със соса и една бучка масло (около 20 грама).
Сервирайте веднага, поръсено с настърган пармезан.