Пастиамо академия-интро
Лео Бианки
Лео Бианки е начело на нашата “Pastiamo Академия“. Неговото призвание е добрата храна – той има дългогодишен опит в приготвянето на вкусни ястия, собственик е на няколко ресторанта и е имал собствено кулинарно шоу. Той стои и зад рецептите, които правят Pastiamo толкова вкусни. А в „Pastiamo Академия“ ще можеш да се доближиш до неговото майсторство с нашите тайни и трикове за перфектна паста.
СЪВЕТИ И ТРИКОВЕ
01
Вари пастата с достатъчно вода
Използвай достатъчно студена и свежа вода. Така, когато пастата започне да се вари, ще има достатъчно място, за да се движи свободно. Спазвай правилото за поне три литра вода за всеки 250 грама паста.Стъпка 1


02
Разбърквай от самото начало
Използвай достатъчно студена и свежа вода. Така, когато пастата започне да се вари, ще има достатъчно място, за да се движи свободно. Спазвай правилото за поне три литра вода за всеки 250 грама паста. Разбъркай пастата още в момента, в който я сложиш във водата. Това ще попречи на пастата да слепне. Продължавай да разбъркваш отвреме-навреме, докато пастата се вари.Стъпка 2
03
Запази малко от водата на пастата.
Преди да отцедиш пастата, запази малко от водата, в която е била приготвена. Може да я използваш за добавка към твоя сос, когато е нужно.Стъпка 3


04
Добави пастата към соса
Стъпка 4
05
Не слагай мазнина
Не слагай зехтин или олио във водата, докато вариш пастата или върху готовата паста. Това ще попречи на соса да полепне добре върху пастата.Стъпка 5
